Пятница
29.03.2024
08:22
Приветствую Вас Гость
RSS
 
Херсонський ясла - садок № 73
Главная Регистрация Вход
Новини »
Меню сайта

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

 

"Осінній ярмарок"

     

 

1 вересня

  

 

Літні Олімпійські ігри 2017 року

Ще у стародавні часи однією з розваг людей стали заняття спортом. Перші у світі Олімпійські ігри відбулися в Стародавній Греції в Олімпії. У рік, коли проводились Олімпійські ігри, глашатай розносив по містах і селах заклики “Всі до Олімпії”, “Хай переможуть найсильніші”.

В Херсонському ясла-садку № 73 Херсонської міської ради з 08.06.2017 року по 22.06.2017 року пройшли Літні Олімпійські ігри, учасниками яких були вихованці молодших, середніх та старших груп. Метою проведення заходу було ознайомлення дошкільників із зародженням олімпійського руху, ознайомлення з видами спорту, що входили до Стародавніх Олімпійскіх ігор.

 

 

«Пасхальні передзвони»

«Христос Воскрес, усе радіє, сміється сонечко з небес. Прозора річечка ліліє, Христос Воскрес, Христос Воскрес!» - такими слова вітали гостей дошкільнята Херсонського ясла-садка № 73. Адже 18 квітня до них, завітало довгоочікуване великоднє свято «Пасхальні передзвони».

Пасха – одне з найбільших християнських свят, це день Воскресіння Христа, Сина Божого, тому, малята з радістю та натхненням готувалися до нього.

Як хороше провели яскраве календарно-обрядове свято Писанки в ясла-садку № 73. У великому, ошатному залі, діти разом з вихователями підготували та показали інсценізацію казки «Пригоди Писанки». Ця казка ознайомила з українськми святом весняного циклу «Великоднем», виховала любов і пошану до традицій рідного краю, а також сприяла розвитку у дітей акторських здібностей та духовному розвитку маленьких особистостей.

Також, не забули і про традиції нашого народу: малята знайомили гостей з традиціями святкування Великодня, розповідали як наші прадіди в давнину готувалися до Пасхи, що робили в останній перед Великоднем Вербний, або Чистий тиждень. З охотою грали в старовинну народну гру «Вербич», вчились самостійно складати пасхальний кошик.

Велику роль відіграють і батьки. Вони разом з дітьми виготовили поробки «Пасхальний вернісаж».

Це свято ознайомило дошкільнят з традиціями писанкарства, тому що українська писанка не перестає бути в центрі культурного життя українців. Можна з упевненістю сказати, що писанка – символ України.

     

 

Екологічна акція «Вітаємо весників весни».

1 квітня весь світ відзначає Міжнародний день птахів. Не залишилось поза увагою це свято і в Херсонському ясла-садку № 73 Херсонської міської ради «Бджілка».

Зазделегідь, протягом останнього тижня вихованці, педагоги та батьки ясла-садка готувались до Міжнародного дня птахів. Під час навчально-виховного процесу проводились заняття з ознайомлення дітей з птахами рідного краю, діти малювали птахів, ліпили з пластиліну, робили аплікації. Дітей ознайомлювали з явищами, які відбуваються навесні в живій природі, розповіли про перелітних птахів, про їх спосіб життя, вчили бути спостережливими, уважними, висловлювати міркування, робити гіпотези, за спостереженнями в природі виховували любов до природи та бажання допомагати птахам.

Закінчився тиждень святковою програмою, яку підготували вихованці закладу. Діти продемонстрували свою готовність до зустрічі птахів із вирію, закликаючи їх якнайшвидше повертатися до рідного краю.

Екологічна акція «Вітаємо весників весни» пройшла цікаво, змістовно, допомогла виховати бажання охороняти і піклуватися про птахів. Адже птахи – справжні друзі людини, а друзі повинні допомагати одне одному.

                                                       

 

Весну закликаємо, зиму проводжаємо!

Дуже цікаві обрядові дійства, пов’язані з початком весни та поверненням птахів, пройшли в Херсонському ясла-садку № 73 Херсонської міської ради 22 березня 2017 року.

Із нетерпінням чекали діти цього свята. Напередодні бабусі, мами разом із дітьми випекли обрядове печиво у вигляді пташок – жайворонків. За повірям їх давали дітям, ці пташки з тіста мали прикликати з вирію своїх пернатих друзів разом з весняним теплом.

Ось і вихованці старшої групи № 4 «Калинонька» з обрядовим печивом у руках, обійшовши довкола дитячого садка, підняли угору «жайворонків» та закликали весну й птахів, промовляючи:

Пташок викликаю із теплого краю:

Летіть, жайворонки, до нашої сторонки,

Летіть, соловейки, на нашу земельку,

Спішить, ластівята, до нашої хати –

Весну зустрічати!

Так зустрічали наші пращури весну багато століть, так зустрічали її 22 березня вихованці Херсонского ясла-садка № 73, вшановуючи народні традиції, культурні скарби українського народу.

 

 

 

Коляда, коляда відчиняй ворота

         В Херсонському ясла-садку № 73 Херсонської міської ради вихователі старшої групи організували та провели народознавче свято української колядки з українськими звичаями, піснями, дитячим фольклором, обрядовими дійствами та народними іграми.

         Ватага дітей – колядників завітала в гості до шефів працівників Міської прокуратури. Маленьки колядники одягли маски кози, різних тварин, взяли зірку, співали колядки, щедрівки, бажали всього найкращого людям, господарям. А господарі подарували дітям солодощі та цікаві дитячі пізнавальні енциклопедії.

         Сподіваємось, що це справжнє свято дітей допомогло розвити в нових знаннях та виховати почуття патріотизму та любові до культурних скарбів українського народу, надало дітям чудові можливості відчути себе справжніми аматорами та сприяти духовному розвитку юних особистостей.

 

Єднання з природою – це справжнє диво!

         Наші діти пізнають світ щодня. Довкола стільки прекрасного і дивного. Ось і сьогодні 16 листопада 2016 року діти старшої групи № 4 «Калинонька» Херсонського ясла-садка № 73 мандрували екологічною стежиною «У пошуках Таємниці», стежинами Краси, Радості, Натхнення за педагогічною спадщиною В.О. Сухомлинського. Подобаються дітям такі мандрівки в природу. Заглиблюючись у світ природи, вбираючи його звуки, запахи, барви, насолоджуючись його гармонією, дитина вдосконалюється як особистість, набуває корисного особистого досвіду, озвучує свої почуття.

         На «Стежинці краси» вихованці шукали красу в природі «Таємницю несподіваного першого снігу». Милувалися, споглядали, фіксували та пояснювали причинно-наслідкові звязки. На «Стежині Радості» допомогли пташкам влаштувати  сніданок «У пташиній їдальні» у скрутну негоду.

 

 

 

 

Розпочато державну атестацію Херсонського ясел-садка №73 З 30 березня 2016 року розпочато державну атестацію Херсонського ясел-садка №73 Херсонської міської ради. До складу атестаційної комісії увійшли представники громадськості: Береговий А.В., керуючий філією Херсонського управління АТ «Ощадбанк», Курчій І.В., член Всеукраїнської громадської «Асоціації працівників дошкільної освіти», Матусевич О.С., депутат Херсонської міської ради, Чемерис І.М., заступник керівника Херсонської місцевої прокуратури, Юлдашева І.Г., голова батьківського комітету Херсонського ясел-садка № 73 Херсонської міської ради. На установчому засіданні атестаційної комісії керівник закладу Гросфельд Л.В. презентувала матеріали про результати діяльності закладу за останні 3 роки.

19 жовтня 2015 року вихованці Херсонського ясел-садка № 73 Херсонської міської ради прийняли участь у Всесвітній акції «Дерево миру». Мета акції є формування екологічної культури у дітей, поширення знань про стан, значення та захист зелених насаджень, привернути увагу до наших зелених друзів. В акції прийняв участь мер міста Херсона Миколаєнко Володимир Васильович. До участі у заході долучилися 15 вихованців дитячого садка, 40 студентів та педагоги Херсонського гідрометеорологічного технікуму. На території ясел-садка, ігрових майданчиках було висаджено понад 30 саджанців клена та ясеня, що сприяло вихованню дбайливого ставлення дошкільнят до природного довкілля та любові до рідного міста. Кожен учасник даного заходу вніс свою частинку в природу власними руками. Після посадки саджанців, кожному учаснику акції було надано екологічну пам’ятку «Природа – це частина мене, чисте довкілля – це наша спільна праця».

Вход на сайт

Поиск

Календарь
«  Март 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзья сайта